Ιστολόγιο
5 πράγματα στο Λιστόν που μας κάνουν χαρούμενους το φθινόπωρο!
5 πράγματα στο Λιστόν που μας κάνουν χαρούμενους το Φθινόπωρο
Κέρκυρα: 6 λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή, 157 χρόνια μετά την Ένωση.
Η Κέρκυρα και τα Επτάνησα, ένα γεωγραφικό σύνολο με δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώθηκε με την Ελλάδα, την 21η Μαΐου 1864. Φέτος γιορτάζουμε τα 157 χρόνια από την Ένωση. Η Ένωση υπογράφηκε μετά από αρκετές ζυμώσεις. Σημαντική ήταν η δράση των Ριζοσπαστών Βουλευτών που συνέβαλαν αποφασιστικά στην Ένωση. Η ένωση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για […]
Φέτος τ’ Αγιού.
Αισθανόμαστε πάντα έναν προστάτη, από το 1456 που ήρθε στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα. Ποιος θα το πίστευε ότι το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα έφτασε σε ένα σακί με άχυρα μαζί με της Αγίας Θεοδώρας. Με αυτόν τον τρόπο τα έσωσε και τα δύο, ένας ιερέας λίγο πριν πάρουν οι Οθωμανοί την Πόλη. Τρία χρόνια περιπλανιόταν […]
Wine Pairing στο Λιστόν
Περισσότερο από ένα ποτήρι καλό κρασί. Από τις δοκιμές των περίφημων γαλλικών κρασιών που πραγματοποιούνται με τη συνδρομή των ανάλογων γαλλικών τυριών ως το ταίριασμα της ταπεινής ρετσίνας με το τηγανητό ψάρι, ο συνδυασμός του σωστού κρασιού με το σωστό φαγητό, αποτελεί τέχνη. Αναμφισβήτητα, καθένας μπορεί να συνδυάσει και να γευτεί ό, τι θέλει! Αν […]
Κερκυραϊκό Πρωινό στο Λιστόν!
Το πρωινό στο Liston Gastrotheque είναι θρεπτικό, χορταστικό και φτιάχνεται από φρέσκα, τοπικά προϊοντα!
Πάμε για ένα aperitivo;
Με γενέτειρα την Ιταλία, η συνήθεια του aperitivo έχει αγαπηθεί από τους περισσότερους λαούς. Τα τελευταία χρόνια και από τους Έλληνες. Όχι σπάνια πια, στην Ελλάδα πολλοί προτείνουν «πάμε για ένα aperitivo» αντί για το προσφιλές και μαζί πολυφορεμένο «πάμε για έναν καφέ». Τι είναι το aperitivo; Ρίζα του είναι η ιταλική λέξη aperire που […]
Καφές: από έναν θάμνο σε ένα φλιτζάνι.
Όλα ξεκίνησαν από έναν θάμνο της Αιθιοπίας. Τον Coffea Arabica, του οποίου οι ντόπιοι μασούσαν τους καρπούς ή τους άλεθαν σε σβόλους. Η πρώτη ιστορική αναφορά του καφέ γίνεται περίπου το 900μ.Χ. από τους Μουσουλμάνους. H παρασκευή του, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα άρχισε κάπου μέσα στον 14ο αιώνα. Στην Ευρώπη πέρασε τον 16ο αιώνα μέσω […]
Liston Gastrotheque: Η νέα διαχρονικότητα μέσα από το ιστορικό καφεστιατόριο που ξαναγεννιέται
Είναι λίγος καιρός που ξεκινήσαμε την αναγέννηση του Liston Café. Από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε ώστε αυτή η αναγέννηση να είναι πολύ περισσότερα από μια ανακαίνιση του χώρου και ανανέωση της κουζίνας. Θέλαμε εξαρχής, ό, τι κάνουμε να έχει νόημα, να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που σημαίνει πράγματα για την πόλη, για τους κατοίκους και […]
Πως επιλέγουμε με ποιο κρασί θα συνδυάσουμε το γεύμα
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνοδεύσει κανείς το γεύμα ή το δείπνο του από ένα ποτήρι καλό κρασί. Είτε πρόκειται για φιλικό τραπέζι, είτε για ρομαντικό δείπνο, είτε για γεύμα εργασίας, ένα ποτήρι κρασί πάντα βοηθάει τα πράγματα να κυλούν πιο ευχάριστα αλλά και μερικές φορές αναδεικνύει ακόμα περισότερο τις γεύσεις του πιάτου. Το μεγάλο […]
Cappuccino – Αυτή η καθημερινή απόλαυση
Το Ιταλικό όνομα cappuccino, προέρχεται από τη λέξη “cappuccio” δηλαδή την κουκούλα που συνήθιζαν να φορούν οι συμμετέχοντες στο Τάγμα των Καπουτσίνων μοναχών, τον 16ο αιώνα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επαναφορά του Καθολικισμού στην Ευρώπη. Η όψη λοιπόν του cappucino με το αφρόγαλα στην κορυφή οδήγησε σε αυτόν τον παραλληλισμό με αποτέλεσμα να ονομαστεί […]