Ιστολόγιο
Παλιά Πόλη Κέρκυρας

Κέρκυρα: 6 λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή, 157 χρόνια μετά την Ένωση.

Η Κέρκυρα και τα Επτάνησα, ένα γεωγραφικό σύνολο με δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώθηκε με την Ελλάδα, την 21η Μαΐου 1864. Φέτος γιορτάζουμε τα 157 χρόνια από την  Ένωση. Η Ένωση υπογράφηκε μετά από αρκετές ζυμώσεις. Σημαντική ήταν η δράση των Ριζοσπαστών Βουλευτών που συνέβαλαν αποφασιστικά στην Ένωση. Η ένωση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για […]

Φέτος τ’ Αγιού.

Αισθανόμαστε πάντα έναν προστάτη, από το 1456 που ήρθε στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα. Ποιος θα το πίστευε ότι το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα έφτασε σε ένα σακί με άχυρα μαζί με της Αγίας Θεοδώρας. Με αυτόν τον τρόπο τα έσωσε και τα δύο, ένας ιερέας λίγο πριν πάρουν οι Οθωμανοί την Πόλη. Τρία χρόνια περιπλανιόταν […]

Wine Pairing στο Λιστόν

Περισσότερο από ένα ποτήρι καλό κρασί. Από τις δοκιμές των περίφημων γαλλικών κρασιών που πραγματοποιούνται με τη συνδρομή των ανάλογων γαλλικών τυριών ως το ταίριασμα της ταπεινής ρετσίνας με το τηγανητό ψάρι, ο συνδυασμός του σωστού κρασιού με το σωστό φαγητό, αποτελεί τέχνη. Αναμφισβήτητα, καθένας μπορεί να συνδυάσει και να γευτεί ό, τι θέλει! Αν […]

Coffee Pairing στο Λιστόν.

Η ικανότητα του να συνδυάζεις πράγματα που ταιριάζουν μεταξύ τους και μαζί να δίνουν ένα νέο αποτέλεσμα, είναι περίπου τέχνη!  Τα τελευταία χρόνια, το τρίτο κύμα του καφέ, αυτό δηλαδή που αφαίρεσε από τον καφέ το χαρακτηριστικό του ροφήματος που απλά μας ξυπνάει και τον έκανε μια αισθησιακή απόλαυση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προέλευσης, ψησίματος, φρεσκάδας κ.α., έφερε στη […]

‘Ολη η γεύση της Κέρκυρας σε ένα τραπέζι!

Στο Liston Gastrotheque έχουμε φτιάξει ένα μενού με τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της κερκυραϊκής κουζίνας, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στους επισκέπτες και μια οικεία, αγαπημένη εμπειρία στους κατοίκους της Κέρκυρας. Και τα δυο έχουν κάτι κοινό: Αυθεντικότητα και Φρεσκάδα!

Πάμε για ένα aperitivo;

Με γενέτειρα την Ιταλία, η συνήθεια του aperitivo έχει αγαπηθεί από τους περισσότερους λαούς. Τα τελευταία χρόνια και από τους Έλληνες. Όχι σπάνια πια, στην Ελλάδα πολλοί προτείνουν «πάμε για ένα aperitivo» αντί για το προσφιλές και μαζί πολυφορεμένο «πάμε για έναν καφέ». Τι είναι το aperitivo; Ρίζα του είναι η ιταλική λέξη aperire που […]

Ταξιδέψτε μαζί μας.

Είναι τόσο όμορφο, αυτό που τώρα συμβαίνει στο εμβληματικό και μαζί αγαπημένο Λιστόν. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας!

Καφές: από έναν θάμνο σε ένα φλιτζάνι.

Όλα ξεκίνησαν από έναν θάμνο της Αιθιοπίας. Τον Coffea Arabica, του οποίου οι ντόπιοι μασούσαν τους καρπούς ή τους άλεθαν σε σβόλους. Η πρώτη ιστορική αναφορά του καφέ γίνεται περίπου το 900μ.Χ. από τους Μουσουλμάνους. H παρασκευή του, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα άρχισε κάπου μέσα στον 14ο αιώνα. Στην Ευρώπη πέρασε τον 16ο αιώνα μέσω […]
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ