Η Ιδέα
Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός πολιτισμικού τριγώνου. Στα ανατολικά μας αντικρίζουμε το βενετικό φρούριο και στα βορειοδυτικά μας το βρετανικό ανάκτορο.
Εμπνεόμαστε από τους πολιτισμούς των λαών που στάθηκαν στον τόπο μας για λίγο ή για πολύ επιδρώντας στις συνήθειές μας, στον τρόπο που τρώμε και που πίνουμε, στα ακούσματά μας, στην κοινωνικότητά μας, ακόμη και στα μέρη που αγαπάμε, όπως το συγκρότημα του Λιστόν με τα δημοφιλή καφενεία του, εδώ και περίπου δυο αιώνες.
Είμαστε ένα από αυτά τα καφενεία. Είμαστε το ιστορικό καφεστιατόριο Liston που από τα τέλη του 19ου αιώνα είναι χώρος εστίασης. Χώρος συνάθροισης, συγχρωτισμού και επικοινωνίας. Τόπος φιλικών συναντήσεων, τόπος ερώτων, τόπος απόλαυσης του καφέ, του φαγητού και του ποτού.
Το μενού μας, η ατμόσφαιρα, οι υπηρεσίες μας εκφράζουν το χαρακτήρα της πόλης. Έναν χαρακτήρα επηρεασμένο από τα ευρωπαϊκά ρεύματα των καιρών, αλλά ιδιαίτερο και μοναδικό όπως κάθε κράμα. Έναν χαρακτήρα με το βενετσιάνικο ταμπεραμέντο και τις συνήθειες όπως η αγάπη για το θέατρο, την Αποκριά και τις διασκεδάσεις. Με τον γαλλικό αέρα που αποπνέει το συγκρότημα του Λιστόν και η δενδροφυτεμένη από τους Γάλλους κατακτητές Σπιανάδα. Με το εγγλέζικο στυλ που οι Βρετανοί επισκέπτες μας μεταφέρουν από τον 18ο αιώνα που προτιμούν την Κέρκυρα ως τόπο αναψυχής.
Περισσότερο από όλα έναν χαρακτήρα όπου οι δυτικές επιρροές και η τοπική κληρονομιά 2.800 χρόνων, συνδυάζονται αριστοτεχνικά!
Είμαστε ένα ιστορικό καφεστιατόριο που ξαναγεννιέται για να συνδυάσει την κληρονομιά μας με τη νέα εποχή. Προσδοκούμε να γίνουμε η νέα διαχρονικότητα στην καρδιά της πόλης, στην καρδιά του εμβληματικού συγκροτήματος που έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε το ίδιο όνομα.
Φτιάχνουμε τον καφέ όπως πρέπει, δημιουργούμε τα πιάτα της ευρωπαϊκής γαστρονομίας με ένα σύγχρονο άγγιγμα, προσφέρουμε κοκτέηλς που αναμιγνύουν πολιτισμούς και αρώματα, ετικέτες κρασιών για κάθε στιγμή και γεύση, επιδόρπια και τσάι που ομορφαίνουν τα απογεύματα. Περπατάμε στη νέα εποχή αναγεννημένοι με την αυτοπεποίθηση μιας πολιτισμικής κληρονομιάς που έχουμε την τύχη να είμαστε μέρος της αλλά και να μοιραζόμαστε με τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες μας κάθε χρόνο. Είμαστε ‘χρονοανθεκτικοί’ και μέσα από αυτήν μας την ιδιότητα, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, εσάς και τους επισκέπτες της πόλης μας. Είμαστε ένα τοπόσημο και αυτό θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο παρόν και στο μέλλον, μαζί σας.
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο (+30) 2661 045528