Στο Λιστόν για φαγητό;

Εύλογη ερώτηση για ένα μέρος ταυτισμένο κυρίως με τον καφέ και με το ποτό.

Το νέο Liston Gastrotheque, στην καρδιά της πόλης και στην καρδιά του Λιστόν, είναι ένα μέρος για φαγητό. Και μάλιστα για φαγητό που σε ταξιδεύει. Το γεύμα και το δείπνο στο αναγεννημένο Liston Gastrotheque είναι μια εμπειρία πέρα από έναν καλοφτιαγμένο κατάλογο και μια προσεγμένη κουζίνα. Είναι ταξίδι.

Ταξίδι στην κουζίνα της Βενετίας που συνέδεσε την ιστορία της με την Κέρκυρα για τέσσερις αιώνες. Ταξίδι στην κουζίνα της Γαλλίας που κληροδότησε στην πόλη το οικοδόμημα του Λιστόν. Ταξίδι στην κουζίνα της Αγγλίας που για πενήντα χρόνια συνδέθηκε με την Κέρκυρα ως προστάτιδα δύναμη των Ιονίων Νήσων.

Ταξίδι στην κερκυραϊκή κουζίνα που κρατώντας την ελληνικότητά της, παρήγαγε πιάτα επηρεασμένα τόσο από την κοινωνική κουλτούρα όσο και από τα διαθέσιμα γεωργικά προϊόντα της εποχής.

Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και στο κέντρο Κέρκυρα!

Το Carpaccio alla Harry’s bar, η Porchetta, το πιάτο Venezia, η σαλάτα Treviso προσφέρουν την εμπειρία ενός γευστικού ταξιδιού ανάμεσα στα κανάλια, τις γεφυρούλες, τα καμπυλωτά περάσματα και τα palazzi της μυθιστορηματικής Βενετίας και άλλων ατμοσφαιρικών πόλεων της Ιταλίας.

Το ταρτάρ μοσχαριού, η Κις Λοραίν, το φιλέτο Café de Paris, η σαλάτα Nicoise μας πηγαίνουν στα μπιστρό και τα ανεπιτήδευτα στυλάτα εστιατόρια της πόλης του Φωτός. Ακόμα, μας πηγαίνουν σε μια ολόκληρη εποχή, αυτήν της κλασσικής γαλλικής κουζίνας που έκανε το γύρο των πέντε ηπείρων και επικράτησε στις γαστρονομικές συνήθειες των πολιτών του κόσμου.

Φαγητό κάτω από τα ‘βόλτα’

Το περίφημο Fish n’ Chips, αγαπημένο πιάτο κάθε Βρετανού, το πασίγνωστο Roast Beef  και ο σολομός Gravlax, εκλεκτός αλλά δημοφιλής, μας ταξιδεύουν τόσο στις γειτονιές όσο και στις παραδοσιακές τραπεζαρίες της μοναδικής Αγγλίας.

Ανάμεσά τους,  στέκονται με υπερηφάνεια  η κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα, η παστιτσάδα, το νούμπουλο, το λαυράκι μπιάνκο και άλλα πιάτα, φτιαγμένα από τα υλικά της ελληνικής γης και την επιρροή των λαών που σφράγισαν τον κερκυραϊκό πολιτισμό.

Πιάτα σαν ταξίδι στην Ευρώπη.

Όλα αυτά, σερβίρονται στο Λιστόν! Στην καρδιά της πόλης. Σε ένα περιβάλλον κομψό αλλά απλό. Σε έναν χώρο που η σάλα, τα «βόλτα» και ο εξωτερικός χώρος συνομιλούν αρμονικά με την πόλη.

Και σερβίρονται απλά, χωρίς διακοσμητικές πολυλογίες, αφήνοντας το όνομα και το περιεχόμενο κάθε πιάτου να ικανοποιήσει τη γεύση. Εκφράζοντας  αυθεντικά και ανεπιτήδευτα την ευρωπαϊκή ταυτότητα του τόπου, το γεύμα και το δείπνο στο Liston Gastrotheque έχουν την κομψότητα της Γαλλίας, το ταμπεραμέντο της Βενετίας, το  χαρακτήρα της Αγγλίας. Πάνω απ’ όλα έχουν το στοιχείο εκείνο που χαρακτήριζε διαχρονικά την Κέρκυρα: έναν κοσμοπολιτισμό που συνυπάρχει αρμονικά με την απλότητα. Έτσι που όλοι θέλουν να τον γευτούν, όλοι νιώθουν άνετα μέσα του και όλοι έχουν τη δυνατότητα να τον απολαύσουν μέσα από τα γνωστά και αγαπημένα πιάτα του Liston Gastrotheque.

Δείπνο στην καρδιά της πόλης.

Είναι τόσο όμορφο, αυτό που τώρα συμβαίνει στο εμβληματικό και μαζί αγαπημένο Λιστόν. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας!